zondag 29 januari 2023

BMW Motorrad International GS Trophy Oceania 2020

De plannen voor de BMW Motorrad International GS Trophy 2020 krijgen steeds meer vorm. Het grootste nieuws is dat BMW na drie jaar met de R1200GS de F850GS heeft gekozen als de wedstrijdmotorfiets voor de zevende editie.

BMW Motorrad maakt ook bekend dat de komende editie van de International GS Trophy plaatsvindt van 9 tot en met 16 februari 2020. De route van de International GS Trophy blijft altijd een goed bewaard geheim, maar BMW Motorrad maakt alvast twee van de belangrijkste aspecten bekend, omdat die het enthousiasme voor de GS Trophy alleen maar zal vergroten. Voor het eerst is de route een echte reis van A naar B, terwijl alle voorgaande edities een rondrit waren met het start- en eindpunt op dezelfde plaats.

De route doet namelijk zowel het Noordereiland als het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland aan. Voor iedereen die Nieuw-Zeeland kent, is dat geweldig nieuws, want de twee eilanden bieden zeer verschillende omstandigheden. Daarom mag geen van beide eilanden worden gemist!

Sinds het laatste nieuwsbericht hebben teams uit Nederland en Argentinië zich ingeschreven voor de International GS Trophy 2020! Dat betekent dat er in 2020 deelnemers zijn uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Nederland die voor het eerst meedoen, terwijl een Scandinavisch team een comeback maakt in het evenement.

Net als eerder – na de Trophy’s in Thailand (2016) en Mongolië (2018) – zijn de ongelooflijk succesvolle ‘Follow The Trails’ tours beschikbaar na afloop van de internationale GS Trophy 2020. Dit biedt iedere GS fan de mogelijkheid om de route die de deelnemers hebben gevolgd en de belevenissen die ze hebben gehad, ook zelf te ervaren. De motorfietsen zijn de originele GS Trophy machines die zijn gebruikt tijdens het evenement en ook de routes zijn precies die van het evenement. De tours worden begeleid door offroad-instructeurs van BMW Motorrad en het ondersteuningsteam, medici en alle accommodaties plus voedsel en benzine zijn inbegrepen. Meer details over de ‘Follow The Trails’-tours worden binnenkort bekendgemaakt.

Binnenkort meer!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen