zaterdag 2 december 2023

Toeren in Gelderland en je vermijdt de paasdrukte

Komend weekeinde kun je het westen van het land beter mijden. De toeristenclub van Nederland verwacht dat vanwege het mooie weer en het lange Paasweekeinde zo’n 1 miljoen Duitsers de oostgrens oversteken. Je kunt dan concluderen dat je dan het best in Gelderland en omgeving kunt toeren. Deze provincie is voor motorrijders beslist een van de mooiste. Het is er relatief leeg en gevarieerd. En als je de weggetjes weet te liggen, kun je er nog toeren als pak ‘m beet 50 jaar geleden. En voor goed weer hoeven we komend weekeinde niet te duimen! Dus; kom op, download de track en importeer ‘m in je toestel.

Gelderland met z’n beekjes, heuvels, rivieren en heidevelden. Hoe gevarieerd wil je het hebben? Je zou er voor altijd willen wonen! Daarom, ook voor al die Randstedelingen met plannen, hebben we een tocht uitgezet als nooit te voren. Deze toer staat echt in onze persoonlijke Top 3.

Je start in Zutphen. En dat is een voormalige Hanzestad. Ongelooflijk dat al die oude gebouwen bewaard zijn gebleven. Dictator de sloophamer is Zutphen gelukkig vergeten. Dan naar Exel. Daar zul je niet snel verdwalen, het dorpje telt precies vier straten. Volgende stop is Zwiep, voor een kop koffie bij de Witte Wieven. Vraag de uitbater naar het spannende verhaal.

In dit deel van Nederland doen ze niet moeilijk over plaatsnamen. De volgende stop is ook al weer zo lekker kort: Beek. Kort maar krachtig. Geadviseerde stop: Eetcafé SamSam, het logt aan dd route. Na een lekkere hap gaat het verder naar Elten, Herwen en Duiven.

Start: McDonalds Zutphen, Hermesweg 10
Stop: Eetcafé SamSam, Sint Jansgildestraat 52, Beek, gemeente Montferland.

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/TRACK-Paastocht.GPX”]

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image