woensdag 24 april 2024

BMW onthult de nieuwe R 12 en R 12 nineT

BMW Motorrad heeft zojuist de langverwachte onthulling gedaan van twee nieuwe motorfietsmodellen: de BMW R 12 nineT en de BMW R 12. Deze modellen bieden een opwindende mix van klassieke stijl en moderne technologie, die zowel liefhebbers van klassieke roadsters als cruisers zal aanspreken.

De BMW R 12 nineT: Een evolutie van het klassieke genre

Als een evolutie van zijn voorganger, de R nineT, belichaamt de BMW R 12 nineT het beste van beide werelden. Met zijn tijdloze ontwerp, personalisatiemogelijkheden en verbeterde prestaties is dit model een droom voor elke liefhebber van klassieke roadsters. Met een krachtige lucht-/oliegekoelde tweecilinder boxermotor van 1170 cc biedt deze motorfiets plezier in bochtenwerk en opwindende acceleratie. De prijzen beginnen bij € 20.990,-

De BMW R 12: Een cruiser voor aangenaam rijden

Voor liefhebbers van cruisers introduceert BMW de nieuwe R 12. Met zijn ‘Spirit of Easy’ motto biedt deze motorfiets een ontspannen rijervaring met zijn klassieke cruiser-stijl en comfortabele zithouding. De lucht-/oliegekoelde tweecilinder boxermotor van 1170 cc levert voldoende vermogen om soepel over de weg te cruisen. De prijzen beginnen bij € 16.990,-.

Het stalen brugframe van de BMW R 12.

Specificaties en modulaire constructie

Beide modellen delen dezelfde krachtige 1170cc-boxermotor, die wordt gekoeld door lucht en olie. Het frame is volledig nieuw ontworpen voor de R 12-modellen, met een stalen buisvormige brugstructuur die het gewicht vermindert en een klassieke uitstraling geeft. Het modulaire ontwerp biedt talloze personalisatiemogelijkheden, waardoor rijders hun motorfiets kunnen aanpassen aan hun eigen smaak.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe BMW R 12 en R 12 nineT zullen beschikbaar zijn in 2024. De prijzen beginnen bij €16.990 voor de R 12 en € 20.990,- voor de R 12 nineT.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen