woensdag 27 september 2023

De Aprilia RS 660 in de maak

Aprilia staat bekend om sportieve motoren met veel inhoud. Dat betekent altijd een motor met een cilinderinhoud van 900cc of meer. Maar nu lijkt het erop dat de Italiaanse motorfabrikant een middelzware fiets op de markt gaat brengen. Aprilia gaat de RS 660 bouwen, tenminste dat beweert de website Moto-Station.

In een interview met een vertegenwoordiger van Piaggio (eigenaar van Aprilia), werd onthuld dat het bedrijf doorgaat met het ontwikkelen van de RS 660 Concept. Een productiemotor zal in 2020 gereed zijn. Volgens het bericht zegt Aprilia dat de productieversie zijn opwachting maakt op de komende EICMA in Milaan.

De markt van middelzware sportmotoren zou een Aprilia-model goed kunnen gebruiken. Onderhand is er sprake van een heuse trend, maar dat Aprilia zich op deze markt begeeft is op z’n minst verrassend.

De 660cc paralleltwin die de ‘kleine’ RS aandrijft, is in wezen de helft van het RSV4 blok. Dus moet hert wel een motor zijn met veel vermogen. Enig idee wat de Aprilia moet gaan kosten, is nog niet bekend. Maar ongetwijfeld zal ie iets meer kosten dan de andere motoren in dit segment.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image