zondag 29 januari 2023

BMW R 1250 GS en RT krijgen nieuwe koplamptechniek als optie

BMW-autoveiligheidstechniek vindt zijn weg in motorfietsen.

Op motoren kennen we al enige tijd bochtenverlichting. Op luxere motormodellen stuur de koplamp dan mee met de bocht om potentiële obstakels te markeren. BMW tilt de R 1250 GS en RT op een hoger niveau met een nieuwe koplamptechniek.

BMW presenteert de nieuwe R 1250 GS en R 1250 GS Adventure

De eerdergenoemde koplampen die meedraaien met de bocht van de weg? BMW voegde ze toe als de optie Lichtpakket voor de nieuwe BMW-modellen. Met het pakket rust je je motor uit met een technologie die het mogelijk maakt om de koplamp tot 35° in de bocht te sturen met behoud van een perfecte projectie naar de horizon. De nieuwe koplamp maakt gebruik van dezelfde lamp als de niet-zwenkbare versie.

Waterpasverlichting

De nieuwe koplampen bewegen niet alleen horizontaal, maar kunnen door een derde bewegingsas ook een paar graden omhoog en omlaag bewegen. Wie ooit z’n motor hard met de voorrem heeft geremd, weet dat de motor dan duikt. De nieuwe koplampen houden de lichtbundel perfect waterpas, zodat je nooit het overzicht verliest over waar je naartoe rijdt.

Deze koplampen zijn niet goedkoop. Als je ze wilt toevoegen aan je 2021 BMW R 1250 GS, reken dan op een prijs rond de €1.046,65. De optie is alleen mogelijk met het Dynamic Pakket. Als je dat optiepakket nog niet hebt, reserveer dan maar alvast €2.481,71,-.

BMW R 1250 GS
2021 BMW R 1250 GS
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen