Motorvakantie in Frankrijk? Bezoek de Bikercorners langs de snelweg

Met de motor op vakantie in Frankrijk? Heerlijk, dat kunnen we iedereen aanraden. Als je dat van plan bent willen we je even attenderen op een nieuw fenomeen: de Bikercorners langs enkele snelwegen.

Data is King. Met voldoende data weet je alles, kun je je klanten en hun behoeften in kaart brengen. Hoe anders was de Franse autosnelwegbeheerder APRR (Autoroutes Paris-Rhin-Rhône) er achter gekomen dat 6% van hun klanten eens per jaar met de motor over de snelweg razen. We kennen niet de absolute aantallen, maar het moeten er voldoende zijn om elf bikercorners in te richten langs een aantal snelwegen. Dat doet APRR niet zelf. Daar hebben ze dochterbedrijf AREA voor ingeschakeld. En die hebben contact gezocht met Dafy.

Wie wel eens is verdwaald op zo’n Franse Zone Industrielle, is mogelijk gestuit op Dafy. Dat is een motorbedrijf met 181 vestigingen verspreid over Frankrijk. Ze doen vooral in motorkleding en accessoires. Dafy heeft de bikerscorners langs de snelwegen ingericht. Het aanbod reikt van kettingsprays tot vizierreinigers, bandenafdichtingsmiddelen, spanbanden en regenpakken. Dafy rekent geen snelwegtoeslag en de prijzen worden verondersteld overeen te komen met de aanbiedingen in alle filialen.
Je treft er ook gratis kluisjes aan waarin je tijdens een pauze kleding en bagage kunt opbergen. Op geselecteerde locaties kun je zelfs gratis koffie tappen of je kleren opwarmen en drogen in een verwarmde lounge. lekker dus als je met de motor op vakantie in Frankrijk een goeie bui tegenkomt.

Momenteel zijn er drie bikercorners ingericht, langs de A6 en A43. In november opent Dafy nog zes bikercorners langs de snelwegen A6, A31, A39, A40 en A43. Nog later komen langs de A31 nog twee andere filialen. Afhankelijk van het seizoen word je met informatieborden langs de autosnelwegen gewezen op waar de rustplaatsen voor motorrijders te vinden zijn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?