zondag 21 april 2024

BMW R18: drie specials Made in Canada

Zoals vaker is gebeurd, nodigt BMW bekende customisers uit om unieke stukken op basis van de R18 te creëren. De exemplaren die we je op deze pagina tonen, komen uit Canada. BMW Canada leverde drie exemplaren van de R18 aan de specialisten Jay Donovan uit Victoria, (Brits Columbia), Konquer Motorcycles uit Kelowna, (eveneens in Brits Columbia) en Augment Motorworks uit Toronto, Ontario.

De enige specificaties die aan de drie customisers werden gegeven, waren dat de aangepaste motorfietsen aan de verkeersregels moesten voldoen. Deze zomer zullen de drie customs op een nationale tournee langs grote Canadese BMW-dealers gaan.

R 18 Future Café

R 18 Future Café

Jay Donovan’s R 18 Future Café laat veel werk zien aan de metalen onderdelen. De uitlaat heeft een hoge doorgang en eindigt onder het zadel. De nieuw ontworpen brandstoftank, met zijn gepolijste, ruwe aluminium bovenkant, de uitgesneden, in contrasterend zwart gespoten vleugels versterken de lengte van de motorfiets.

Chopper Tattooed R 18

Chopper Tattooed R 18

Nick Acosta, van Augment Motorworks, heeft de klassieke Amerikaanse chopperstijl ontwikkeld voor de grote Duitse boxer, die hij El Boxeador heeft gedoopt. Het tatoeage-thema in combinatie met de sissybar, de handgemaakte koplampbeugel, het mini Ape-stuur, de shaker-uitlaat en het speciaal gemaakte zadel maakten van de R18 een instant klassieker met lichte accenten.

R 18 Diamond Custom

R 18 Diamond Custom

Rob Thiessen en zijn team bij Konquer Motorcycles namen de R 18 en maakten er een dragster van. Brons metallic lak, aangepaste spatborden, een aangepaste zitting en een ruitpatroon zorgen voor een zeer laag en langgerekt uiterlijk.

Nieuwe BMW R1300 GS, R1400 GS en M1300 GS op komst

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen