BMW RnineT Urban G/S in Dakar-battledress

De Dakar-race spoedt zich door de woestijnen van Saudi-Arabië. De helse duinenrit inspireert niet alleen motormerken, maar ook custom-bouwers. Het Zwitserse VTR Customs zette z’n tanden in een BMW R nineT Urban G/S. Je zou er zo op willen wegrijden.

De RnineT is hoe dan ook een smakelijk hapje waar custom-bouwers wereldwijd graag hun mes en vork inzetten. De versie van VTR Customs is ondubbelzinnig een eerbetoon aan de motoren die in de jaren 80 meededen aan de beroemde rally. Een bestaande Urban GS was al voorzien van de Dakar-kit van het Italiaanse bedrijf Unit Garage. Dat bestaat uit een brandstoftank van 22,5 liter, een tweedelig zadel en opnieuw ontworpen zijpanelen. VTR Customs voegde er Rizoma-achteruitkijkspiegels en een nummerplaathouder aan toe. Maar daarmee was het niet klaar. Minimale led-knipperlichten van Kellerman en, zoals je kunt zien op de foto, een zeer suggestieve livery geïnspireerd op die van de R 80G/S maakte het plaatje compleet.

Is dat alles, zul je mogelijk denken. Is dit mooi weer spelen met andermans spullen? Wel, het moet gezegd: gelet op het al rijke uitgangspunt dat de GS-versie en het Unit Garage-pakket boden, zijn de wijzigingen die de Zwitserse customontwerpers hebben aangebracht niet zo veel. Integendeel, maar de stijl en aantrekkingskracht zijn onbetwistbaar. Het eindresultaat is voor iedereen te zien.

Overigens heeft Unit Garage nog meer fraaie kits op z’n site staan. Wat ze bijvoorbeeld voor een Harley-Davidson Pan America maken, ziet er zeer aantrekkelijk uit. Dus vergeet vooral niet op de link te klikken.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.