Royal Enfield Scram 411, een Himalayan voor de weg

Nieuwe foto’s genomen tijdens een test op de weg tonen ons enkele details van de Royal Enfield Scram 411. Naar alle waarschijnlijkheid komt de koninklijke tweewieler in de eerste helft van het nieuwe jaar op de weg.

De nieuwe Royal Enfield Scram 411, de wegversie van de huidige Himalayan, werd vorig jaar augustus al gespot en is nu te zien in een video die werd opgenomen tijdens een test op de weg. De beelden lijken veel van de details te bevestigen waarvan wij op de hoogte waren. De lijnen zijn in wezen die van de ‘traditionele’ Himalayan, maar met een andere ergonomie en in feite meer gericht op toerisme dan op off-road gebruik. Het stuur lijkt lager geplaatst, terwijl de achterzijde korter is en is waarschijnlijk voorbereid op montage van een bagagerek dat als optie wordt aangeboden om het laadvermogen te vergroten. De koplamp is nieuw, evenals de richtingaanwijzers De voor- en achterspatborden zijn ook herzien en de uitlaat is iets verhoogd.

Wat het chassis betreft, zien we zowel vooraan als achteraan 19-inch spaakwielen (op de huidige Himalayan is voor een 21-inch wiel gestoken) in combinatie met een telescoopvoorvork en een conventionele monoshock achter. Die heeft een kortere veerweg dan het exemplaar op de Himalayan. Volgens de beelden vertrouwt het remsysteem in plaats daarvan op een schijf op beide wielen. Niets nieuws valt te melden over het motorblok: een SOHC eencilinder met een inhoud van 411 cc die we al kennen. Het is in staat om 24,3 pk bij 6.500 tpm af te geven en 32 Nm piek-koppel bij 4.000-4.500 tpm.

Over releasedatum en prijs tasten we voorlopig volledig in het duister. Royal Enfield heeft geen uitspraken gedaan, maar naar alle waarschijnlijkheid zal de Scram 411 in de eerste helft van 2022 op de markt komen voor een prijs die niet ver af ligt van die van de Himalayan.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?