BMW ruimteschip

Waar moet je beginnen bij de BMW Khan? Bij het begin misschien? Onder dit futuristische kuipwerk schuilt een doodnormale – noem het gerust suffe – R1100R. Dat was het althans tot de Turkse industrieel vormgever Mehmet Doruk Erdem er op los ging. Die voorzag de naked van een kuipwerk dat zo uit de 24e eeuw lijkt te komen.

Terwijl de hele wereld ongetwijfeld smult van het waanzinnige lijnenspel waarbij zelfs Mad Max verbleekt, kijkt een verstokte BMW-rijder vast met afgrijzen naar de Khan. Geen zijkoffers te bekennen, geen comfortseat te zien en een topkoffer past ook al niet. Ergonomisch lijkt het helemaal een ramp. Kijk eens naar de plek van het zadel in combinatie met de locatie van de voetsteunen. Misschien dat een Roemeense turnster van dertien jaar een plekje vindt op deze Khan, maar voor een stevige biker is het eerder een martelwerktuig. Ooit eerder een BMW Boxer gezien waarbij de stuurhelften bijna de cilinderkop aantikken?

[justified_image_grid ids=27135,27136,27137]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.