dinsdag 21 mei 2024

BMW ruimteschip

Waar moet je beginnen bij de BMW Khan? Bij het begin misschien? Onder dit futuristische kuipwerk schuilt een doodnormale – noem het gerust suffe – R1100R. Dat was het althans tot de Turkse industrieel vormgever Mehmet Doruk Erdem er op los ging. Die voorzag de naked van een kuipwerk dat zo uit de 24e eeuw lijkt te komen.

Terwijl de hele wereld ongetwijfeld smult van het waanzinnige lijnenspel waarbij zelfs Mad Max verbleekt, kijkt een verstokte BMW-rijder vast met afgrijzen naar de Khan. Geen zijkoffers te bekennen, geen comfortseat te zien en een topkoffer past ook al niet. Ergonomisch lijkt het helemaal een ramp. Kijk eens naar de plek van het zadel in combinatie met de locatie van de voetsteunen. Misschien dat een Roemeense turnster van dertien jaar een plekje vindt op deze Khan, maar voor een stevige biker is het eerder een martelwerktuig. Ooit eerder een BMW Boxer gezien waarbij de stuurhelften bijna de cilinderkop aantikken?

[justified_image_grid ids=27135,27136,27137]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen