donderdag 18 april 2024

Dumoulin moet motoren haten

Als wielrenners tijdens een tijdrit in de slipstream van een motorrijder duiken, hebben ze daar logischerwijze voordeel bij. In de luwte is het lekker rijden. Dat verandert als de motorfiets naast ze gaat rijden. De turbulenties die de motor dan opwerpt zorgt voor extra luchtweerstand.

Per kilometer kan het seconden kosten heeft hoogleraar Bert Blocken van de Technische Universiteit Eindhoven berekend. Blocken deed simulaties en windtunneltesten om zijn gelijk te staven. Aangezien de Giro d’Italia volgend jaar begint met een tijdrit moet regerend kampioen Tom Dumoulin als expert tijdrijder dan ook hopen dat de cameramotoren niet naast hem rijden.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen