Dumoulin moet motoren haten

Als wielrenners tijdens een tijdrit in de slipstream van een motorrijder duiken, hebben ze daar logischerwijze voordeel bij. In de luwte is het lekker rijden. Dat verandert als de motorfiets naast ze gaat rijden. De turbulenties die de motor dan opwerpt zorgt voor extra luchtweerstand.

Per kilometer kan het seconden kosten heeft hoogleraar Bert Blocken van de Technische Universiteit Eindhoven berekend. Blocken deed simulaties en windtunneltesten om zijn gelijk te staven. Aangezien de Giro d’Italia volgend jaar begint met een tijdrit moet regerend kampioen Tom Dumoulin als expert tijdrijder dan ook hopen dat de cameramotoren niet naast hem rijden.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.