zondag 4 juni 2023

BMW serieus bezig met elektrisch: elf registraties en twee series?

Je hoeft niet eens zo heel diep te denken over de mogelijkheid dat BMW werk maakt van elektrische motoren. 11 nieuwe elektrische merkregistraties? Veel heb je niet nodig om tot de conclusie te komen dat BMW zich klaarstoomt om de markt van elektrische motoren te betreden.

Het mooie van de documenten die bij het Duitse Octrooi- en Merkenbureau zijn gedeponeerd, is dat ze ‘DC’ zijn gelabeld. Dat suggereert dat we met een productieversie van het Vision DC Roadster concept te maken hebben. Die werd vorig jaar getoond. Maar waarom negen aparte merken? Betekent dat dat we negen unieke elektrische motoren gaan zien, die rond hetzelfde platform zijn gebouwd? Waarschijnlijk niet. Maar de kans is groot dat BMW meer dan één introduceert.

De nummers kunnen verwijzen naar verschillende stijlen van motoren, straat, touring of avontuur. Of het kunnen toespelingen zijn op de grootte van batterij en prestaties. Het kan ook zijn dat BMW van plan is om de ‘DC’-naam voor een paar jaar te gebruiken. Dan kan het meerdere generaties creëren zonder merkproblemen.

De andere twee documenten verwijzen naar ‘CE 02’ en ‘CE 04’. We denken dat dit de volgende evolutie van de C Evolution motorscooter zal zijn. Dat komt mede doordat de handelsmerken verwijzen naar motorfietsen/scooters, terwijl de DC-merken alleen verwijzen naar motorfietsen.

Op dit moment is er nog geen officiële bevestiging van de fabriek.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image