BMW: sterke tweede helft houdt omzetdaling onder 10%

In de eerste elf maanden van 2020 bedroeg de wereldwijde verkoop van BMW Motorrad 150.839 motoren, een daling van 9,6% ten opzichte van 2019. De gegevens herstellen zich na het eerste kwartaal (-17,8%) en het tweede kwartaal (-23,2%). Wel wordt dit jaar zeker geen nieuw recordjaar gevestigd.

De omzet in Noord-Amerika (VS, Canada en Mexico) is met een daling van 27,7% tot nu toe vreselijk. In India is het niet veel beter: -19,7%. In de andere regio’s blijft het verlies binnen de perken met -5 en -10%.

In de Latam-regio (Latijns-Amerika) daalt de omzet met 7,9%, terwijl dat in Europa -5,3% is. Maar er is ook positief nieuws, de omzet in Ierland, Zweden, Slovenië en Hongarije is gestegen.

De wereldwijde omzet voor 2020 wordt geraamd op 160.000, wat neerkomt op een daling van 9,1% ten opzichte van vorig jaar.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.