maandag 27 maart 2023

BMW: sterke tweede helft houdt omzetdaling onder 10%

In de eerste elf maanden van 2020 bedroeg de wereldwijde verkoop van BMW Motorrad 150.839 motoren, een daling van 9,6% ten opzichte van 2019. De gegevens herstellen zich na het eerste kwartaal (-17,8%) en het tweede kwartaal (-23,2%). Wel wordt dit jaar zeker geen nieuw recordjaar gevestigd.

De omzet in Noord-Amerika (VS, Canada en Mexico) is met een daling van 27,7% tot nu toe vreselijk. In India is het niet veel beter: -19,7%. In de andere regio’s blijft het verlies binnen de perken met -5 en -10%.

In de Latam-regio (Latijns-Amerika) daalt de omzet met 7,9%, terwijl dat in Europa -5,3% is. Maar er is ook positief nieuws, de omzet in Ierland, Zweden, Slovenië en Hongarije is gestegen.

De wereldwijde omzet voor 2020 wordt geraamd op 160.000, wat neerkomt op een daling van 9,1% ten opzichte van vorig jaar.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image