Marc Márquez blijft door infectie langer in ziekenhuis

Marc Márquez verblijft al sinds vorige week in het ziekenhuis van Madrid. De Spanjaard heeft daar een operatie ondergaan om een plaat en een bottransplantaat aan te brengen om de botgroei te bevorderen op het bovenarmbeen, die hij in Jerez brak.

Tijdens de operatie werd een monster genomen van het gebroken bot en dat vertoonde tekenen van infectie. Dat is niet ongewoon bij breuken als die van Márquez. De Repsol Honda-coureur wordt behandeld met antibiotica om de infectie tegen te gaan en te verhelpen.

Persbericht Honda

Marc Márquez’ postoperatieve klinische situatie is door zijn medisch team in het Hospital Ruber Internacional, in Madrid, bevredigend bevonden. Maar de kweken verkregen tijdens de pseudo-arthrose-operatie hebben bevestigd dat er een eerdere infectie in de breuk was, waardoor Márquez de komende weken een specifieke antibiotica-behandeling zal moeten ondergaan.

Márquez blijft hiervoor in het ziekenhuis Ruber Internacional, in Madrid.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.