dinsdag 5 december 2023

Marc Márquez blijft door infectie langer in ziekenhuis

Marc Márquez verblijft al sinds vorige week in het ziekenhuis van Madrid. De Spanjaard heeft daar een operatie ondergaan om een plaat en een bottransplantaat aan te brengen om de botgroei te bevorderen op het bovenarmbeen, die hij in Jerez brak.

Tijdens de operatie werd een monster genomen van het gebroken bot en dat vertoonde tekenen van infectie. Dat is niet ongewoon bij breuken als die van Márquez. De Repsol Honda-coureur wordt behandeld met antibiotica om de infectie tegen te gaan en te verhelpen.

Persbericht Honda

Marc Márquez’ postoperatieve klinische situatie is door zijn medisch team in het Hospital Ruber Internacional, in Madrid, bevredigend bevonden. Maar de kweken verkregen tijdens de pseudo-arthrose-operatie hebben bevestigd dat er een eerdere infectie in de breuk was, waardoor Márquez de komende weken een specifieke antibiotica-behandeling zal moeten ondergaan.

Márquez blijft hiervoor in het ziekenhuis Ruber Internacional, in Madrid.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image