zaterdag 15 juni 2024

Marc Márquez blijft door infectie langer in ziekenhuis

Marc Márquez verblijft al sinds vorige week in het ziekenhuis van Madrid. De Spanjaard heeft daar een operatie ondergaan om een plaat en een bottransplantaat aan te brengen om de botgroei te bevorderen op het bovenarmbeen, die hij in Jerez brak.

Tijdens de operatie werd een monster genomen van het gebroken bot en dat vertoonde tekenen van infectie. Dat is niet ongewoon bij breuken als die van Márquez. De Repsol Honda-coureur wordt behandeld met antibiotica om de infectie tegen te gaan en te verhelpen.

Persbericht Honda

Marc Márquez’ postoperatieve klinische situatie is door zijn medisch team in het Hospital Ruber Internacional, in Madrid, bevredigend bevonden. Maar de kweken verkregen tijdens de pseudo-arthrose-operatie hebben bevestigd dat er een eerdere infectie in de breuk was, waardoor Márquez de komende weken een specifieke antibiotica-behandeling zal moeten ondergaan.

Márquez blijft hiervoor in het ziekenhuis Ruber Internacional, in Madrid.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen