BMW & TVS samenwerking: weer een nieuw 310cc model in India

De samenwerking tussen BMW en TVS legt beide bedrijven bepaald geen windeieren. De Duits-Indiase combinatie werkte samen aan het ontwerp van de BMW G 310 R en BMW G 310 GS, die TVS voor BMW bouwt in haar fabrieken in India. Maar TVS biedt ook een eigen model aan, de Apache RR 310, gebaseerd op dezelfde basis en motorblok. Maar het einde van de samenwerking is nog niet in zicht lijkt het. TVS lanceert nog een nieuw 310cc model op de eigen markt.

K. N. Radhakrishnan, CEO van de TVS Motor Company kondigde het project aan in een interview met GaadiWaadi. Dit zou een extra samenwerking zijn met BMW op basis van hun gezamenlijk ontworpen 310cc motorblok. Hoewel de lichte BMW-modellen wereldwijd goed verkopen, zijn ze er niet in geslaagd om voet aan de grond te krijgen in India. TVS verkoopt daarentegen erg goed in hun thuisland. Slimme beslissing dus om de line-up uit te breiden met een nieuw TVS-model om juist in die markt meer motoren te verkopen.

TVS neemt Norton over voor 18,4 miljoen

Er is nog niet veel bekend over het nieuwe TVS model, behalve dus het 310cc motorblok. Het slimste voor TVS is misschien het toevoegen van een dual-sport. Op dezelfde manier waarop BMW de G 310 R voor de straat en de G 310 GS voor offroad doeleinden heeft. De Apache RR 310 lijkt al op de BMW G 310 R en gezien de groeiende populariteit van off-road rijden zou zo’n stap zinvol zijn. TVS heeft onlangs de naam “Raider” geïntroduceerd, die zich goed zou lenen voor zo’n motor.

Een andere mogelijkheid is een naked-streetfighter. Deze zou nog gemakkelijker te maken zijn, eigenlijk een Apache RR 310 zonder kuipdelen. Ook zouden er geen wijzigingen in de bestaande versnellingen, vering en elektronische rijmodi nodig zijn zoals bij een dual-sport. Welke kant TVS ook op gaat met hun nieuwe model, in 2021 zullen we zien wat het geworden is.

Bron: GaadiWaadi

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?