TVS neemt Norton over voor 18,4 miljoen

Het Indiase TVS heeft Norton Motorcycles overgenomen voor een bedrag van omgerekend (en ook maar meteen netjes voor je afgerond) 18,4 miljoen euro.

Het in 1898 opgerichte Norton heeft het al enkele jaren zwaar en werd in januari van dit jaar onder curatele gesteld vanwege betalingsproblemen. Vooral een betalingsachterstand aan de Britse belastingdienst hing als een molensteen om de nek.

Door de deal, die afgelopen weekend rond is gemaakt, komt Norton nu in handen van de TVS Motor Company. Sudarshan Venu, één van de managing directors van TVS, laat weten zeer tevreden te zijn met de aanschaf van ‘het iconische Norton’. “Deze deal sluit aan bij onze intentie om zelf internationaal op te schalen en motorliefhebbers wereldwijd te bedienen”, zegt Venu. “We zullen Norton onze volledige steun geven om het tot haar vroegere glorie terug te brengen.”

Binnen TVS zal Norton haar eigen identiteit behouden, zo bezweert het Indiase conglomeraat, dat goed is voor een miljardenomzet. “We zullen er samen met de medewerkers en fans aan werken om Norton succesvol te maken en de komende jaren verder te laten groeien.”

TVS is momenteel al in zestig landen actief, al vindt het merendeel van haar verkoop nog altijd plaats in India. TVS heeft overigens ook een samenwerkingsverband met BMW.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?