woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

TVS neemt Norton over voor 18,4 miljoen

Het Indiase TVS heeft Norton Motorcycles overgenomen voor een bedrag van omgerekend (en ook maar meteen netjes voor je afgerond) 18,4 miljoen euro.

Het in 1898 opgerichte Norton heeft het al enkele jaren zwaar en werd in januari van dit jaar onder curatele gesteld vanwege betalingsproblemen. Vooral een betalingsachterstand aan de Britse belastingdienst hing als een molensteen om de nek.

Door de deal, die afgelopen weekend rond is gemaakt, komt Norton nu in handen van de TVS Motor Company. Sudarshan Venu, één van de managing directors van TVS, laat weten zeer tevreden te zijn met de aanschaf van ‘het iconische Norton’. “Deze deal sluit aan bij onze intentie om zelf internationaal op te schalen en motorliefhebbers wereldwijd te bedienen”, zegt Venu. “We zullen Norton onze volledige steun geven om het tot haar vroegere glorie terug te brengen.”

Binnen TVS zal Norton haar eigen identiteit behouden, zo bezweert het Indiase conglomeraat, dat goed is voor een miljardenomzet. “We zullen er samen met de medewerkers en fans aan werken om Norton succesvol te maken en de komende jaren verder te laten groeien.”

TVS is momenteel al in zestig landen actief, al vindt het merendeel van haar verkoop nog altijd plaats in India. TVS heeft overigens ook een samenwerkingsverband met BMW.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen