vrijdag 9 juni 2023

BMW’s motor van de toekomst

De toekomst van het motorrijden, we denken er graag over na. Zo ook BMW. En dat hebben ze de laatste tijd erg veel gedaan, zo bleek gisteren tijdens een persconferentie in Los Angeles. Of over gefantaseerd, want waar de Duitsers mee komen spreekt tot de verbeelding. Zij kwamen met een visie over een motor zoals die er in de jaren 40 van deze eeuw uit zou zien. En ze noemen hem de BMW Motorrad VISION NEXT 100. 

Een bril in plaats van een helm, geen beschermkleding en een motor die zelf de balans houdt. Op de persconferentie die BMW gaf, presenteerde zij dat als dé drie aspecten die in de toekomst volgens hen algemeen zouden kunnen worden. Sterker nog, BMW had een protype bij zich tijdens de persconferentie. En inderdaad, de motor hield zichzelf zonder standaard in balans (zie onderstaande video van de persconferentie, de motor komt op rond de 20ste minuut).

“De motor verziet in mijn behoefte aan ontsnapping uit het dagelijkse leven. Vanaf het moment dat ik aan boord klim, ervaar ik niks dan absolute vrijheid”, aldus Edgar Heinrich, head of design bij BMW Motorrad. Een gedachtegang die we hier op de redactie wel kunnen delen. Als onderdeel van deze vrijheid ziet BMW idealiter het ontbreken van een helm en beschermende kleding. Op zijn minst een interessante visie. We schrijven er een verhaal over dat in MOTO73 komt, dus later meer! 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image