zaterdag 15 juni 2024

De nieuwe Yamaha YZF-R6!

Yamaha kwam voor de Intermot met meerdere teaservideo’s voor hun nieuwe YZF-R6. Aan het einde van de video’s stond steeds de datum 4 oktober. Dat is de persdag van de Intermot, dus hoopten we hem daar te kunnen bewonderen. Dat viel tegen, want op die dag kregen we tijdens de persconferentie alleen een nieuwe teaservideo. Met een nieuwe datum. Die datum is van vandaag, maar dit keer heeft Yamaha zich wel aan de belofte gehouden. Er is een nieuwe YZF-R6!Yamaha YZF-R6Wat is er op deze R6 veranderd ten opzichte van het huidige model? De motor heeft een nieuwe styling, geïnspireerd op de M1. De kuip is veranderd en de aerodynamica ervan verbeterd. Het kontje zou geïnspireerd zijn op dat van zijn andere grote broer, de R1. Ook de voorkant heeft er veel van weg, die is voorzien van volledige LED-verlichting. Daarnaast heeft hij een nieuwe aluminium tank en in de spiegels geïntegreerde knipperlichten. Het motorblok is wel hetzelfde.Yamaha YZF-R6

De achtervering is anders, Yamaha spreekt van een KYB® piggyback shock met vier standen. De voorvork is nu dezelfde als dat van de R1. Dit is een 43mm KYB® upside down-voorvork, verstelbaar in drie standen. Ook de remmen zijn die van de R1. De voorste remschijf is iets groter. Voor 2017 is de R6  voorzien van ABS. Gesproken over elektronica, het nieuwe model heeft tractiecontrole met 7 modes. Ook instelbare mappings en een optionele quickshifter. De nieuwe R6 wordt vanaf maart 2017 geleverd in de kleuren Matte Black, Team Yamaha Blue en Intensity White/Matte Silver.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen