Nederlandse Yamaha R3 Cup van start

Er komt een nieuwe Nederlandse wegraceklasse, de Yamaha R3 Cup. Na een aantal jaren de Yamaha R125 Cup met als hoofdsponsor Gamma te hebben georganiseerd, gaat Yamaha Motor Europe met ingang van seizoen 2017 nu ook deze nieuwe klasse introduceren. Het seizoen zal acht races kennen, op circuits in en rondom Nederland. Begin december wordt de definitieve kalender bekend gemaakt.

Achter de schermen werkte Yamaha Motor Europe samen met Wilco Zeelenberg, Bob Withag en Joey Litjens om deze nieuwe klasse op te zetten. Wat klassen als dit spannend maakt is dat alle coureurs met hetzelfde materiaal rijden, waardoor verschillen en talenten tussen coureurs duidelijker naar voren komen. Uit opstapklassen kunnen succesvolle coureurs doorstromen naar bijvoorbeeld de nieuwe Supersport 300 klasse binnen het World Superbike kampioenschap of naar nationale, dan wel internationale 600cc klassen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?