BMW’s verjaardagscadeau

Wie 90 jaar wordt, mag terecht een groot feest geven. In het geval van BMW kom je dan met de R nineT, een volgens het persbericht speciale ode aan de BMW R32 uit 1923. Overduidelijk is de mix tussen verleden en hedendaags. Zo zijn de boven elkaar geplaatste uitlaatdempers typisch caféracer terwijl de upsidedown voorvork – en dus geen Telelever (!) –afkomstig is van de S1000RR. En uiteraard ontbreken ABS en radiale monoblok remklauwen niet. Spaakwielen nemen je, samen met bijvoorbeeld de optionele aluminium afdekplaat voor de buddysit, gelukkig weer snel terug naar het verleden.

 

Dat BMW het serieus meent met de R nineT blijkt uit de aluminium tank, die volledig handmatig is gepolijst en vervolgens afgewerkt is met lak. Om het echte klassieke uiterlijk nog verder te benadrukken zijn veel andere aluminium delen speciaal bewerkt én geanodiseerd. De vertrouwde lucht-/oliegekoelde 1170cc-boxer zorgt voor de aandrijving en heeft 110 pk bij 7.750 toeren per minuut en een maximumkoppel van 119 Nm bij 6.000 toeren. Het boxerblok fungeert verder als dragend element voor het speciaal voor de R nineT ontwikkelde voor- en achterframe.

 

Na het debuut op de EICMA is de nieuwe BMW al tijdens de Big Twin Bike Show, van 8 tot en met 10 november, in Nederland te zien. De R nineT wordt leverbaar vanaf €16.800 en staat per maart 2014 bij de dealer.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.