Bonje over bonnen

Burgers worden gepakt voor de forse verlaging van het aantal uitgeschreven boetes. Dat verwijt maken PvdA en SP volgens De Telegraaf aan minister Opstelten (Veiligheid en Justitie). Uit de Najaarsnota zou blijken dat zijn ministerie een tegenvaller van ruim 118 miljoen euro heeft door minder geïnde prenten.

Opstelten maakte eerder dit jaar een einde aan de bonnenquota. Vorige week werd echter bekend dat hij de boetes voor bepaalde (verkeers)delicten exceptioneel verhoogt. De boete voor ’onnodige geluidsoverlast’ stijgt bijvoorbeeld naar 340 euro. Dit zou dus gedaan zijn om extra inkomsten te genereren.

Foto: ANP
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.