Bonneville T120 Diamond Edition: exclusieve retro

Slechts 900 worden er gemaakt van de Triumph Bonneville T120 Diamond Edition, wereldwijd. Het is een eerbetoon aan de Bonneville uit 1959 die in 2019 de zestigste verjaardag viert. Let vooral op de Union flag benzinetank.

De Triumph Bonneville T120 Diamond Edition heeft een persoonlijk door Nick Bloor ((CEO Triumph) ondertekend genummerd certificaat. De Diamond Edition onderscheidt zich van de gewone Bonneville door de wit-zilveren benzinetank en een Bonneville T120 ‘Diamond’ aanduiding op het zijpanelen. Verder zit er ook flink wat chroom op, zoals de tankbadge, kettingbeschermer en carterdeksels.

Veel koppel

De Diamond Edition maakt gebruik van de 1200cc tweecilinder met een maximaal koppel van 105 Nm bij 3.100 tpm. Het maximale vermogen blijft beperkt tot 80 pk. Het blok roffelt er als een typische Britse twin op los, met een diepe en rijke toon.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?