20.8 C
Nederland
dinsdag 24 mei 2022

MV Agusta Superveloce 800: ouderwets mooi.

Schoonheid, moderne techniek en klassieke lijnen. Dat is in een notendop de MV Agusta Superveloce 800. Leverbaar halverwege 2019.

Voor de Superveloce mixt MV Agusta de techniek van de F3 800 sportfiets, met de klassieke lijnen uit de eigen succesvolle racehistorie. De Italianen slaan vandaag de dag nog slechts kleine deukjes in lauwe pakjes boter, maar ooit was het een grootheid in de racerij. Die periode reflecteert deze prachtige nieuwkomer. Je ziet het verleden terug in het gele plexiglas ruitje, de koplamp, het kontje en de leren riem over de tank. En geef toe: bij het zien van de uitlaatdempers hoor je Agostini weer direct over het circuit loeien. En net als vroeger zitten er twee dempers aan de rechterzijde en slechts een links.

1-op1 F3

Voor de techniek speelt MV Agusta leentjebuur bij de F3 800. Sterker nog: de Superveloce is een aangeklede superbike. De zithouding is volledig gelijk aan de F3, maar ook het motorblok, remmen en het rijwielgedeelte zijn 1-op-1 overgenomen. MV Agusta gebruikt wel een nieuwe mapping voor meer koppel onderin.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.