MV Agusta Superveloce 800: ouderwets mooi.

Schoonheid, moderne techniek en klassieke lijnen. Dat is in een notendop de MV Agusta Superveloce 800. Leverbaar halverwege 2019.

Voor de Superveloce mixt MV Agusta de techniek van de F3 800 sportfiets, met de klassieke lijnen uit de eigen succesvolle racehistorie. De Italianen slaan vandaag de dag nog slechts kleine deukjes in lauwe pakjes boter, maar ooit was het een grootheid in de racerij. Die periode reflecteert deze prachtige nieuwkomer. Je ziet het verleden terug in het gele plexiglas ruitje, de koplamp, het kontje en de leren riem over de tank. En geef toe: bij het zien van de uitlaatdempers hoor je Agostini weer direct over het circuit loeien. En net als vroeger zitten er twee dempers aan de rechterzijde en slechts een links.

1-op1 F3

Voor de techniek speelt MV Agusta leentjebuur bij de F3 800. Sterker nog: de Superveloce is een aangeklede superbike. De zithouding is volledig gelijk aan de F3, maar ook het motorblok, remmen en het rijwielgedeelte zijn 1-op-1 overgenomen. MV Agusta gebruikt wel een nieuwe mapping voor meer koppel onderin.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?