Bouw je eigen HD Fat Boy met LEGO

We zijn er toch allemaal groot mee geworden, toch? LEGO; je weet wel die Deense speelblokjes die je eindeloos bouwplezier boden toen je klein was – en misschien nog wel – en waar je absoluut niet op wilt gaan staan. LEGO komt nu met een 1.023-delige Harley-Davidson Fat Boy.

Zowel de ontwerpafdeling van LEGO als die van Harley-Davidson heeft zich uit de figuurlijke naad gewerkt om te zorgen dat het eindresultaat klikt – zowel letterlijk als figuurlijk. “We hebben ieder moertje en ieder boutje van de motor bekeken, tot en met het allerkleinste detail. Samen met het team van LEGO hebben we al die details samen kunnen brengen in een model.  Zodoende vieren we het merk dat voor velen van ons bij Harley-Davidson van jongs af aan geïnspireerd heeft’, verteld Harley’s Styling & Design-vice president Brad Richards. ‘Natuurlijk heeft LEGO mij ook al jong bij de creatieve kladden gevat!’

LEGO Harley-Davidson Fat Boy

Trots

Ook bij LEGO is men trots op het eindresultaat, zo laat LEGO Group Design Master Mike Psiaki weten. “Deze Harley-Davidson tot leven brengen was echt heel spannend. Het model omvat alles wat Harleys iconisch in ontwerp en geavanceerd in techniek maakt. Je wordt tijdens het bouwen onderdeel van de ervaring en als resultaat heb je dan een collector’s item wat Harley-Davidson fans en LEGO-liefhebbers van alle leeftijden aan zal spreken.’

“Bringing this Harley-Davidson motorcycle to life in brick form is incredibly exciting,” said Mike Psiaki, Design Master at LEGO Group. “The model truly captures the iconic design, advanced engineering and attention to detail of this iconic motorcycle, offering an immersive building experience and a unique collector’s item for Harley-Davidson enthusiasts and LEGO fans of all ages.”

Het LEGO Harley-Davidson Fat Boy-model gaat vanaf 17 juli aanstaande tot 1 augustus in beperkte oplage in de verkoop via de officiële LEGO-webshop.

Foto’s: LEGO/Harley-Davidson

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Misschien vind je dit ook interessant?