Brandstofprijzen op recordhoogte. Wat zijn de prijzen in Europa?

De dieselprijs heeft een recordniveau bereikt en ook de benzineprijs nadert een hoogtepunt. Vakantiegangers die momenteel met de auto of motor door Europa reizen, moeten diep in de buidel tasten voor brandstof. Maar hoeveel kost het om in Nederland en de andere Europese landen te tanken? De prijsvergelijking van de zoekmachine voor vakantiehuizen Holidu laat zien waar reizigers in andere Europese landen goedkoop kunnen tanken en waar het duur is.

Je moet rekening houden met forse dieselprijzen in Nederland, Zwitserland en België. Nederland voert de lijst aan met een gemiddelde prijs per liter van €1,59. Het wordt gevolgd door Zwitserland (€1,58) en Denemarken en België met relatief hoge prijzen per liter diesel (€1,57). Duitsland bevindt zich in de middenmoot wat de prijs van dieselbrandstof betreft (€1,39). In Nederland moeten niet alleen diesel-, maar ook benzinerijders zich schrap zetten voor torenhoge kosten, want een liter benzine kost momenteel gemiddeld €1,97. Ook in andere EU-landen moet diep in de buidel getast worden voor benzine – de prijzen bedragen momenteel €1,80 in Denemarken en €1,74 in Portugal. Buurland Duitsland zit met €1,74 ook in de bovenste prijsklasse, terwijl je in België voor een liter benzine momenteel €1,61 betaalt.

Snelheidsboetes in Duitsland vanaf volgende maand verdubbeld

In sommige Europese landen zijn de brandstofprijzen nog betaalbaar. Slowakije en Polen zitten onder de grens van €1,30 voor zowel diesel als benzine. In de middenmoot zitten landen als Spanje, Oostenrijk en Kroatië met prijzen tussen €1,26 en €1,45 voor brandstof.

Gemiddelde brandstofprijzen in Europa

Bron: Holidu

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?