donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Brandstofwijzer als iPhone app

Veel vakantiegangers weten niet precies welke brandstof ze moeten tanken in het buitenland. Om verwarring aan de tank te voorkomen introduceerde IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit) vorig jaar de Brandstofwijzer. Deze handige draaischijf is vanaf nu ook te downloaden als gratis iPhone app.

Met de zomervakantie in het vooruitzicht komt de Brandstofwijzer goed van pas. Jaarlijks staan miljoenen vakantiegangers in het buitenland elke tankbeurt weer voor hetzelfde dilemma: welke brandstof is de goede? Wat in Nederland Superplus heet, noemen ze in Slovenië Eurosuper 98 en wat Nederlanders kennen als Euro 95 heet in Zwitserland weer Super.

Zowel de fysieke Brandstofwijzer (die dit jaar ook nog gewoon is op te vragen bij IvDM) als de app geven in één handomdraai een overzicht van brandstofnamen in zestien Europese landen. De mogelijke schade die zo met de Brandstofwijzer kan worden voorkomen, kan oplopen tot 5.000 euro reparatiekosten. Meer informatie over de Brandstofwijzer en alternatieve brandstoffen is te vinden op de website van IvDM: www.duurzaamopweg.nl.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen