13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Brandweerauto als inspiratiebron.

Bij de kleurcombinatie zwart en goud denkt iedereen direct aan de baanbrekende Formule1-auto’s van JPS. Iedereen behalve Indian. Daar denken ze vreemd genoeg aan brandweerauto’s. Aan die van whiskyproducent Jack Daniels om iets specifieker te zijn. De drankstoker heeft namelijk een eigen brandweercorps en dat rijdt rond in zwart-gouden wagens.

Bottles and throttels
Voor het derde jaar op rij bouwt Indian een Jack Daniel special. Dit keer op basis van een Scout Bobber. Van deze derde editie maakt het 177 exemplaren, een kwinkslag naar het ‘Old No. 7 Brand.’ Je moet er dus snel bij zijn om geen kater op te lopen. De tweekleurige matzwarte lak heeft gouden logo’s. Niet zomaar goudverf, maar 24 karaat bladverf. Van hetzelfde delicate materiaal is de enigszins belerende, maar terechte tip op het voorspatbord: ‘Bottles and throttels don’t mix.’

In tien minuten weg
Wil je jouw eigen bottlebike hebben dan is het noodzaak om 13 maart twaalf uur (Amerikaanse tijd) de laptop open te klappen en er een te bestellen. De eerste serie specials in 2016 (op basis van een Springfield) was weg in acht uur, de tweede (op basis van een Chieftain) in tien minuten. In de Verenigde Staten gaan ze weg voor $ 15.999, maar Europese prijzen zijn nog niet bekend. Vanwege het vele handwerk, begint de uitlevering in juli van dit jaar.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen