Brembo 19RCS Corsa Corta radiale hoofdremcilinder

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

De nieuwe hoofdremcilinder komt uit de High Performance familie van Brembo en biedt tal van innovaties rechtstreeks afkomstig uit de MotoGP. Geschikt voor circuit én straat met keuze uit 6(!) verschillende afstellingen.

De 19RCS Corsa Corta biedt de rijder de mogelijkheid de vrije slag en daarmee het aangrijppunt naar wens in te stellen met een eenvoudig bereikbare draaiknop in Normal, Sport of Race modus.

Normal (N) – De vrije slag is normaal en de rem grijpt normaal aan voor gebruik in de stad of onder minder goede weersomstandigheden. 

Sport (S) – De vrije slag is korter en de rem grijpt sneller aan dan in de N-stand. Deze afstelling geeft een meer dynamisch gevoel en is geschikt voor sportief straat- en circuit gebruik.

Race (R) – De vrije slag wordt verder verkleind en de rem grijpt nog sneller aan. De 19RCS Corsa Corta  geeft  in deze R-stand hetzelfde directe gevoel als hoofdremcilinders gebruikt in de MotoGP en is ideaal voor gebruik op het circuit.

De 19RCS Corsa Corta is ook voorzien van het RCS (Ratio Click System) systeem dat 10 jaar geleden is geïntroduceerd op de Brembo 19RCS hoofdremcilinder. Met het RCS systeem kan de hefboomverhouding van de hoofdremcilinder aangepast worden door eenvoudig de stelschroef 180° te verdraaien. Het systeem versteld de afstand tussen het scharnierpunt van de hevel en het contactpunt van de drukstift in de hevel met 2mm. Dit is herkenbaar aan de zichtbare drukstift die rood is op de 18mm en zwart op de 20mm stand. Door de verhouding te veranderen kan er gekozen worden voor fijn doseren (18mm) wat ideaal is voor circuitgebruik of een wat harder gevoel in de remhevel (20mm) wat voor straatgebruik wordt geadviseerd.

Doordat beide instellingen afzonderlijk van elkaar te configureren zijn is het mogelijk te kiezen uit in totaal 6 verschillende standen! Hierdoor is altijd het gewenste gevoel te creëren passend bij de omstandigheden.

Met de nieuwe 19RCS Corsa Corta kan iedere rijder de remprestaties van zijn motorfiets drastisch verbeteren door simpelweg de standaard gemonteerde hoofdremcilinder te vervangen door een Brembo radiale hoofdremcilinder.

De hoofdremcilinder is gefreesd uit gesmeed aluminium met 5-assige frees technologie. De ultra harde geoxideerde oppervlakte-afwerking zorgt voor een uitstekende slijtvastheid en extreem lage wrijving tussen bewegende delen. De zuiger, ontluchtings- en remvloeistof koppelingen zijn dezelfde als gebruikt in de MotoGP.

De producten uit de Brembo High Performance familie zijn uitermate geschikt voor circuitgebruik, maar zijn ook voor gebruik op de openbare weg ontwikkeld. De 19RCS Corsa Corta is bijvoorbeeld standaard voorzien van een remlichtschakelaar en kan (optioneel) een spiegel gemonteerd worden bij een naked bike.

De High Performance familie bestaat verder uit remklauwen en remschijven om zelfs de meest extreme standaard motoren van een upgrade te kunnen voorzien.

De 19RCS Corsa Corta is vanaf nu verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 363,- incl. BTW.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?