Pirelli presenteert de DIABLO ROSSO CORSA II

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

De jongste telg uit de DIABLOTM-familie overtuigt met een technologie die speciaal werd ontwikkeld voor de toepassing bij het FIM Superbike Wereldkampioenschap. Bij de DIABLO ROSSO™ CORSA II bestaat het loopvlak van de achterband uit drie en het loopvlak van de voorband uit twee verschillende mengsels. Het resultaat is een optimale combinatie van performance en veelzijdigheid. De grip van de DIABLO ROSSO™ CORSA II definieert zowel op een droge ondergrond als op een nat wegdek nieuwe maatstaven.

Op basis van zijn ruim 15-jarige ervaring als officiële leverancier van het FIM Superbike Wereldkampioenschap heeft Pirelli nu al zijn competentie bij de ontwikkeling van eersteklas racebanden gekoppeld aan zijn kennis omtrent perfecte banden voor de openbare weg. Het resultaat, de DIABLO ROSSO™ CORSA II, verenigt de beste eigenschappen van beide sectoren in één band. 

In 2010 heeft Pirelli de eerste generatie van de DIABLO ROSSO™ CORSA gepresenteerd. Sindsdien zijn de nieuw op de markt gebrachte motoren en hun rijeigenschappen geleidelijk aan veranderd. Zowel het koppel als het vermogen van de motoren werden in de loop van de tijd aanzienlijk vergroot. Tegelijkertijd hebben innovaties als tractiecontrolesystemen en bochten-ABS ervoor gezorgd dat deze performance door steeds meer coureurs ook in een maximale schuine ligging op de piste wordt overgebracht.

Om rekening te houden met deze ontwikkeling, heeft Pirelli de DIABLO ROSSO™ CORSA II ontwikkeld. Hij beschikt bij het sturen in de bocht en bij het remmen in een schuine ligging over een aanzienlijk vebeterde frontgrip. Aan de achterband is de geoptimaliseerde grip op het wegdek in maximaal schuine positie en bij het accelereren uit de bocht goed te merken. De DIABLO ROSSO™ CORSA II is een supermoderne band, die onder alle omstandigheden voor een veilig rijgevoel en een optimale performance zorgt en langer meegaat.

 

De nieuwe DIABLO ROSSO™ CORSA II is de eerste Multi-Compound-band van Pirelli, die in de drie zones van de voorband twee en in de vijf zones van de achterband drie verschillende mengsels gebruikt. Met deze combinatie lukt het Pirelli om de perfecte band voor moderne sportmotoren aan te biedenZijninnovatieve contouren, een nieuw profieldesign en een nieuwe uit de racesport afgeleidde structuur maken van de DIABLO ROSSO™ CORSA II de perfecte keuze voor rijders die op zoek zijn naar een excellente band voor de openbare weg, die echter ook op het racecircuit een goed figuur slaat.

Als jarenlange, exclusieve bandenleverancier van het FIM Superbike World Championship beschikt Pirelli over een schat aan ervaring, als het gaat over succesvolle bandentechnologieën voor motoren van alle fabrikanten te ontwikkelen. Volgens het motto We sell what we race and we race what we sell”, past Pirelli deze technologieën ook toe bij zijn innovatieve banden voor de openbare weg. De DIABLO ROSSO™ CORSA II levert het bewijs.

De DIABLO ROSSO™ CORSA II is met name geschikt voor motoren met een groot vermogen, die niet alleen voor de openbare weg, maar ook op het racecircuit vol doorgaan. Deze groep wil een band met een snelle opwarmfase, sportieve rijeigenschappen, een voortreffelijke grip en een constante performance, die de uitdagingen van alledag aankan. Met zijn nieuwste band band heeft Pirelli de performance van het racecircuit vertaald naar de openbare weg.

De DIABLO ROSSO™ CORSA II is wereldwijd leverbaar vanaf januari 2018.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?