13 C
Nederland
woensdag 17 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Brembo neemt J.Juan Group over

Brembo heeft een overeenkomst getekend voor de overname van 100% van de aandelen van de J.Juan Group, een Spaanse onderneming die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van remsystemen voor motorfietsen.

J.Juan werd opgericht in 1965 en is gevestigd in Gavà (Barcelona). Het bedrijf heeft drie fabrieken in Spanje en één in China en produceert met name remslangen, een strategisch veiligheidsonderdeel voor remsystemen dat een aanvulling zal vormen op het huidige gamma Brembo-producten voor motorfietsen.

Geboortehuis van Harley-Davidson oprichter te koop

Met deze transactie gaat Brembo verder op zijn weg om een betrouwbare leverancier van oplossingen te worden. De overname van J.Juan zal de Groep in staat stellen zijn gamma oplossingen voor het remsysteem van motorfietsen te vervolledigen en zijn merkenfamilie voor de groeiende sector van de motorfietsen uit te breiden.

Volgens de overeenkomst wordt de vergoeding voor de transactie momenteel geschat op €70 miljoen. De definitieve prijs zal worden onderworpen aan de gebruikelijke aanpassingsmechanismen die voor soortgelijke transacties zijn voorzien. De ondernemingswaarde bedraagt 73 miljoen euro. De overname moet worden goedgekeurd door de antitrustautoriteiten, waarna de closing naar verwachting in de tweede helft van 2021 zal plaatsvinden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen