woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Geboortehuis van Harley-Davidson oprichter te koop

Het oorspronkelijke huis van William Davidson, de medeoprichter van Harley-Davidson motorfietsen, staat te koop. Davidson Cottage (voorheen Netherton Cottage), is een gerestaureerd 18e eeuws landhuis gelegen tussen Forfar en Brechin, Schotland.

De thuisbasis van Harley-Davidson

In de 19e eeuw werd de cottage bewoond door Alexander ‘Sandy’ Davidson en zijn gezin tot 1858, toen zij naar de Verenigde Staten emigreerden en zich in Milwaukee vestigden. De middelste zoon, William C Davidson, die in Schotland was geboren, in de cottage in Netherton, had een fascinatie voor alles wat mechanisch was en zijn drie zonen, Arthur, Walter en William A, zagen de mogelijkheden van de nieuwe wereld van de motorisering.

Harley-Davidson komt met Icons Collection

Zij bundelden hun krachten met Arthurs vriend, Bill Harley, en begonnen de legende die Harley-Davidson zou worden. Hun vader, William C, die werd geboren in het pand dat te koop staat, bouwde in 1903 hun eerste werkplaats, waar de iconische motorfiets werd geboren.

Het stulpje moet zo’n 320.000 pond (€ 368.000) kosten. Heb je interesse? Bekijk hier de verkoopadvertentie.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen