vrijdag 19 juli 2024

Motorleven van Stefi Hardin

Motorrijden doe ik al sinds ik oud genoeg was om een oefenplaatje op mijn motor te schroeven. Dat ging er trouwens thuis niet van harte in, hoor. Mijn ouders waren erop tegen. Ik zou mijn autorijlessen zelfs cadeau krijgen. Maar sinds ik als kind de eerste kickstart van een motor meemaakte, wist ik al: hier ben ik aan verknocht. Mijn broer had daarbij een abonnement op de MOTO73 en dat blaadje verslónd ik echt. En na een zijspoor met een brommertje van het merk Yamaha, de FS1, kocht ik op mijn achttiende mijn eerste Honda-motorfiets. Die werd door de dealer, Simon Schram uit Wolvega, bij ons thuis afgeleverd. Vlak daarvoor had ik mijn ouders toch maar ingelicht. Je kunt je voorstellen dat ze wel een beetje verbaasd waren. Inmiddels ben ik toe aan mijn vijfde.

Motoren uit mijn leven

Honda CB360 G (eerste motor, foto)
Honda CB650
Honda VFR750 F
Honda CB500
Honda CBF1000 (huidige)

Op reis of op vakantie ga ik eigenlijk nooit met de motor. De meeste kilometers maak ik in woon-werkverkeer, zomer en winter door, soms 10 tot 12.000 kilometer per jaar. Zodra ik opstap, geniet ik. Ooit heb ik een ongeluk gehad; in 1988 reed ik een meisje op de fiets aan, die nooit op die weg had mogen zijn. Na tien jaar procederen kwam de rechter tot de conclusie dat het toch voor vijftig procent aan mij lag. Dat heeft best wel impact gehad, maar het heeft me niet van de motor afgehouden. En gelukkig is het meisje hersteld, dat is het belangrijkste hè. Ik rijd door tot het echt niet meer kan. Misschien dat ik binnenkort wel weer wat lichter ga rijden. En met mijn dochter samen, die heeft ook haar rijbewijs. Dat mocht ze van mij natuurlijk wel halen, hahaha.

Stefi Hardin’ eerste motor

Paspoort

Leeftijd63
WoonplaatsDuiven
Rijbewijs sinds1977
MotorfietsHonda CBF1000
In bezit sinds2010
Gereden kilometers53.000
Aantal gekochte motoren5
Aantal verkochte motoren4

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

1 Reactie

  1. Een motorrijder in hart en nieren. Motorrijden is zijn levensfilosofie. Chapeau hoor. Stille kracht in motorrijders.

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen