Motorleven van Stefi Hardin

Motorrijden doe ik al sinds ik oud genoeg was om een oefenplaatje op mijn motor te schroeven. Dat ging er trouwens thuis niet van harte in, hoor. Mijn ouders waren erop tegen. Ik zou mijn autorijlessen zelfs cadeau krijgen. Maar sinds ik als kind de eerste kickstart van een motor meemaakte, wist ik al: hier ben ik aan verknocht. Mijn broer had daarbij een abonnement op de MOTO73 en dat blaadje verslónd ik echt. En na een zijspoor met een brommertje van het merk Yamaha, de FS1, kocht ik op mijn achttiende mijn eerste Honda-motorfiets. Die werd door de ...
Motorrijden doe ik al sinds ik oud genoeg was om een oefenplaatje op mijn motor te schroeven. Dat ging er trouwens thuis niet van harte in, hoor. Mijn ouders waren erop tegen. Ik zou mijn autorijlessen zelfs cadeau krijgen. Maar sinds ik als kind de eerste kickstart van een motor meemaakte, wist ik al: hier ben ik aan verknocht. Mijn broer had daarbij een abonnement op de MOTO73 en dat blaadje verslónd ik echt. En na een zijspoor met een brommertje van het merk Yamaha, de FS1, kocht ik op mijn achttiende mijn eerste Honda-motorfiets. Die werd door de dealer, Simon Schram uit Wolvega, bij ons thuis afgeleverd. Vlak daarvoor had ik mijn ouders toch maar ingelicht. Je kunt je voorstellen dat ze wel een beetje verbaasd waren. Inmiddels ben ik toe aan mijn vijfde. Motoren uit mijn leven Honda CB360 G (eerste motor, foto)Honda CB650Honda VFR750 FHonda CB500Honda CBF1000 (huidige) Op reis of op vakantie ga ik eigenlijk nooit met de motor. De meeste kilometers maak ik in woon-werkverkeer, zomer en winter door, soms 10 tot 12.000 kilometer per jaar. Zodra ik opstap, geniet ik. Ooit heb ik een ongeluk gehad; in 1988 reed ik een meisje op de fiets aan, die nooit op die weg had mogen zijn. Na tien jaar procederen kwam de rechter tot de conclusie dat het toch voor vijftig procent aan mij lag. Dat heeft best wel impact gehad, maar het heeft me niet van de motor afgehouden. En gelukkig is het meisje hersteld, dat is het belangrijkste hè. Ik rijd door tot het echt niet meer kan. Misschien dat ik binnenkort wel weer wat lichter ga rijden. En met mijn dochter samen, die heeft ook haar rijbewijs. Dat mocht ze van mij natuurlijk wel halen, hahaha. Stefi Hardin' eerste motor Paspoort Leeftijd63WoonplaatsDuivenRijbewijs sinds1977MotorfietsHonda CBF1000In bezit sinds2010Gereden kilometers53.000Aantal gekochte motoren5Aantal verkochte motoren4

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?