British Superbikes in Assen

Naast de TT Assen eind juni en het WSBK in april, staat er sinds een paar jaar ook de MXGP en een ander mooi en groot evenement op de kalender. Dit is de Britsh Superbikes. Dit Britse nationale kampioenschap wordt nu voor de vijfde keer verwacht op het Drenthe circuit. Dit jaar is de racedag op zondag 2 oktober. 

De tickets voor de racedag op zondag kosten €30. Dit is inclusief toegang tot de paddock en een pitwalk. Ook zijn er meet-en-greets, handtekeningensessies en fotomomenten met de coureurs. Daarnaast kun je ook als VIP gaan. Je kunt dan het Gold Club-arrangement bestellen waarvoor je toegang krijgt tot de Gold Club Lounge. Vanuit het restaurant met catering en dakterras heb je dan uitzicht op de start/finish. Het tijschema voor de racedag op zondag vind je hier onder. Tickets zijn hier te verkrijgen. 

De ronde van Assen is voor de Britten de op één na laatste ronde, waardoor deze de ‘showdown’ wordt genoemd. Hierdoor wordt op het Asser asfalt vaak bepaald wie er de kampioen wordt. Shane Byrne (Ducati) leidt het kampioenschap voor Leon Haslam (Kawasaki) en Dan Linfoot (Honda).Zo ziet een BSB-race eruit:

Het TT Circuit Assen maakt zich klaar voor deze ronde BSB:

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.