Hoe is het nu met Jeffrey Herlings?

Jeffrey Herlings behaalde in 2012 zijn eerste wereldtitel en het jaar erna zijn tweede. Wat kon hem nog tegenhouden op jacht naar z’n derde? Een gebroken dijbeen, een heup uit de kom, een verminkte pink en twee keer een gebroken sleutelbeen in ieder geval niet. Wel tijdelijk. Ook hield dit de overstap naar de MXGP tegen. Maar nu die er komt, blikt Herlings voor KTM terug op zijn carrière voor zo ver.

“Wanneer je zo veel pech hebt gehad zoals wij in de afgelopen twee jaar dan voel je je op zo’n moment als een klein kind. Het is een grote opluchting als je over de finish komt en je hebt het gevoel dat we het eindelijk voor elkaar hebben”, aldus Herlings over het behalen van z’n derde titel. Hoe Herlings zijn derde wereldtitel noemt? “Het was totale dominantie, net als mijn tweede wereldtitel.”

De races van de WK-kalender zijn nu over, maar Herlings krijgt geen rust. “De druk is eigenlijk een beetje gebleven doordat Glen Helen al om de hoek was, we gingen testen met de 450 SX-F en we klaar moeten zijn voor de MXGP of Nations. Het succes laat je wel even wat vergeten, maar eigenlijk krijg je geen tijd om te genieten van wat je hebt bereikt.”

De drang om door te gaan heeft Herlings ook een keer níet gehad. “Toen ik mijn dijbeen brak wilde ik snel weer verder racen, maar met mijn heup uit de kom wilde ik alleen maar wegkijken.” Op de vraag of Herlings na de laatste evenementen van dit seizoen zichzelf gaat belonen antwoordt hij “Ik heb er nog niet veel over nagedacht, maar ik ga zeker ergens naartoe op vakantie!”

Foto: KTM, R. Archer

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.