13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Britse GP op losse schroeven UPDATE

Foto boven 2SNAP, Rossi op Donington

10-02-2015:
Het bestuur van Donington Park – het circuit waar dit jaar de MotoGP van Groot-Brittanië verreden wordt – laat op haar website weten dit jaar niet meer de organisator van het evenement te zijn. Het circuit bij het plaatsje Castle Donegan, werkt samen met het (nog te bouwen) Circuit of Wales. Dat is eigenlijk de organisator van de MotoGP in het Britse. Volgens het bestuur van Donington Park zijn er betalingsafspraken niet nagekomen en kan er dus niet verder gegaan worden met het organiseren van de wedstrijden. Dat wil dus zeggen dat er in het laatste weekend van augustus een gat valt in de kalender van de GP.

Een zuur verhaal want het Circuit of Wales verwierf pas vorig jaar de rechten om de GP te mogen organiseren. Gek, want het circuit bestaat nog niet eens. Het circuit van Silverstone was daar niet blij mee omdat zij juist geïnvesteerd hadden om de MotoGP en de andere races van dat weekend in Silverstone te houden. Michael Carrick, de CEO van het bedrijf achter het Circuit of Wales zei augustus vorig jaar in een interview dat het geen probleem zou zijn dat er nog geen circuit was. Het zou juist investeerders aan gaan trekken en het arme Wales op de internationale kaart zetten. Dit jaar zou de GP nog op Donington Park gereden worden om in 2016 op het gloednieuwe circuit te verschijnen bij het plaatsje Rassau, op zo’n 62 kilometer van Cardiff.

Mocht je kaarten gekocht hebben voor deze race via het officiële bureau See Tickets: geen paniek. Het geld is zeker gesteld op een aparte rekening. Waarschijnlijk wordt het aankoopbedrag al binnen tien dagen automatisch teruggestort.

Wat er nu gaat gebeuren met de GP in Groot-Brittannië blijft nog even de vraag. Het bestuur van Donington Park haalt zijn handen er in ieder geval van af. Het bestuur van het Circuit of Wales zal een oplossing moeten zoeken. 

UPDATE 11-2-2015 15:18: 
De Britse GP zal dit jaar én volgend jaar op Silverstone verreden worden, zo is zonet bevestigd. Er valt dus geen gat in de kalender, de GP zal in het laatste weekend van augustus verreden worden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen