Ook Britse, Ierse en Deense boetes op de mat

Slecht nieuws voor de wegpiraten die zich graag even uitleven buiten onze landsgrenzen. Het aantal landen waar je nog onbestraft langs een flitspaal of mobiele radarapparatuur kunt knallen blijft kleiner en kleiner worden. Binnen nu en twee jaar kunnen ook Groot-Britannië, Ierland en Denemarken van het lijstje, want ook deze EU-landen gaan gegevens uitwisselen. Dat is vandaag besloten in het Europees Parlement in Straatsburg.

Even sloegen we een kleine zucht van verlichting, want het perscommuniqué rept over ‘ernstige verkeersovertredingen’. Helaas zien we in de kleine lettertjes dat naast dronken achter het stuur zitten, zonder gordel rijden en door rood rijden ook het overschrijven van de maximumsnelheid een ‘ernstige verkeersovertreding’ is. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.