dinsdag 5 december 2023

Brixton Storr Adventure motorfiets concept aangekondigd

Brixton Motorcycles heeft een afbeelding vrijgegeven van de Storr Adventure motorfiets, een potentiële eerste echte off-roader van het merk.

We weten nog niet veel over de nieuwe motorfiets, want het merk heeft vorige week alleen een conceptschets vrijgegeven op zijn sociale mediakanalen. Als we naar de afbeelding kijken, lijkt de machine meer dan een beetje inspiratie te halen uit de onlangs gelanceerde Husqvarna Norden, met strakke lijnen en een rechtopstaande cockpit in Dakar-stijl.

De terugkeer van de viercilinder 400: Kove 400RR

Het lijkt erop dat de motor voor deze machine afkomstig is van een bestaande motorfiets uit de Brixton-lijn, want op de conceptafbeelding staat de naam ‘Crossfire’. De Crossfire serie bestaat uit 500cc roadsters en scramblers met een vermogen van 47 pk en een koppel van 31,7 lb-ft. Ze bieden rijders een alternatief voor de A2-vriendelijke Nakeds van de Japanse merken, en hoewel ze met ongeveer 7.000 pond (8.150 euro) niet erg goedkoop zijn, zijn ze goed uitgerust en zien ze er goed uit.

Hoewel de uiteindelijke specificaties van de Storr nog niet bekend zijn, zullen er waarschijnlijk aanzienlijke veranderingen zijn ten opzichte van het huidige Crossfire-gamma. Maar voor iets concreters dan dat moeten we afwachten. De Storr lijkt zich op dit moment in een zeer vroeg stadium van ontwikkeling te bevinden. Maar met motorrijders over de hele wereld die schreeuwen om goed uitziende, middelgrote ADV machines, zouden we er niet om wedden dat deze motorfiets in productie wordt genomen.

Bericht op de Instagram van Brixton:

‘Ontwikkeld in samenwerking met de in Salzburg gevestigde ontwerpstudio, Ride, is de inspiratie voor het nieuwe Brixton Storr concept de rijervaring. Samen wilden we een fiets creëren waarmee je de dagelijkse sleur van je af kunt schudden. Een fiets gemaakt om de sleur achter je te laten en op zoek te gaan naar plezier en avontuur met je maten. Wat denk je ervan?

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image