Brixton zoekt confrontatie met Triumph Bonneville T120

Op de motorshow van Milaan stond Brixton Motorcycles te pronken met een 1200cc concept . Die is klaar voor productie. Zou de Brixton kunnen wedijveren met de Triumph T120? In ieder geval ziet de 1200cc parallelle tweecilinder retro er griezelig uit als een Bonneville T120.

Brixton wordt in Europa geïmporteerd door het moederbedrijf van Brixton, de in Krups/Oostenrijk gevestigde KSR Group. Die voorzien de in China gebouwde motoren van een merk zal en maken ze klaar voor de verkoop. Het ontwerp en de ontwikkeling van het nieuwe model is allemaal door de KSR Group in eigen huis uitgevoerd.

KSR heeft zich nog niet officieel vastgelegd op een lanceringsdatum, hoewel het op basis van de laatste foto’s van de machine een vrij complete motorfiets lijkt te zijn. Of het nog goed komt met het motorshowseizoen 2020 vanwege Covid-19 pandemie, is nog zeer de vraag. Net als de vraag: wordt het een live launch of een online.

Zonder bevestigde specificaties kunnen we alleen gaan voor wat we op de foto’s zien: Budget J.Juan schijfremmen, telescoop voor en een aantal nogal dubieus uitziende lassen op het frame. Wordt het een echte concurrent van de Triumph T120? Mogelijk niet, maar voor wie op zoek is naar een goedkoper alternatief, past het misschien gewoon in het budget.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?