Brusselse Motortaxi’s gelanceerd

Het duurde even maar dan heb je ook iets… Brussels minister van verkeer Brigitte Grouwels (CD&V) gaf eerder deze week met een persconferentie het startschot voor het tweejarig proefproject met motortaxi’s. In totaal zullen dertien motorscooters in en rond de Europese hoofdstad als motortaxi worden ingezet. In andere Europese grootsteden zoals Londen, Parijs en Barcelona zijn motortaxi's al langer ingeburgerd. In België is het Brussels proefproject een absolute primeur.

Zeven exploitanten doen mee aan het proefproject melden onze collega’s van demotorsite.be. Het project zal in totaal twee jaar duren en per zes maanden geëvalueerd worden. De exploitanten mogen hun eigen tarieven opstellen. De bestuurders van de motortaxi's werden allemaal eerst aan een rijvaardigheidsproef onderworpen. De passagiers krijgen gepaste kleding zoals een helm, motorjas en handschoenen.

Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.