zondag 4 juni 2023

Brusselse Motortaxi’s gelanceerd

Het duurde even maar dan heb je ook iets… Brussels minister van verkeer Brigitte Grouwels (CD&V) gaf eerder deze week met een persconferentie het startschot voor het tweejarig proefproject met motortaxi’s. In totaal zullen dertien motorscooters in en rond de Europese hoofdstad als motortaxi worden ingezet. In andere Europese grootsteden zoals Londen, Parijs en Barcelona zijn motortaxi's al langer ingeburgerd. In België is het Brussels proefproject een absolute primeur.

Zeven exploitanten doen mee aan het proefproject melden onze collega’s van demotorsite.be. Het project zal in totaal twee jaar duren en per zes maanden geëvalueerd worden. De exploitanten mogen hun eigen tarieven opstellen. De bestuurders van de motortaxi's werden allemaal eerst aan een rijvaardigheidsproef onderworpen. De passagiers krijgen gepaste kleding zoals een helm, motorjas en handschoenen.

Foto: ANP

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image