Brutale 800RR ‘America’ gepresenteerd

Het is alweer een tijd geleden dat er een gloednieuw model van de tekentafel naar de MV Agusta-fabriek in Varese werd gestuurd. We veerden dan ook op uit onze stoel toen we een persbericht binnen zagen komen van de Italianen. Zou het dan toch eindelijk?

Maar nee, de wacht wordt opnieuw verlengd. Het bericht gaat namelijk over een nieuwe ‘special’ op basis van de Brutale 800RR. Deze draagt de naam ‘America’. Een leek zou denken dat hij daarom enkel op de Amerikaanse markt te koop zou zijn. Mis! Die naam is namelijk afgeleid van de MV Agusta S America 750 die in 1975 het licht zag. Maar je zou de naam ook nog kunnen herinneren van de Brutale 1090 R en RR die in 2012 al in het America-jasje werd gehesen.

Dat jasje bestaat uit een speciale rood-wit-blauwe kleurstelling, vergulde stiksels in het zitje – dat tevens comfortabeler is gemaakt – en het serienummer dat uniek bij deze gelimiteerde fiets hoort. Daarbij zit er op boen de tankdop een sterrenmotief dat precies hetzelfde is als op de originele 750 S van 1973. Al met al ziet hij er dus iets exclusiever uit. Om dat exclusieve te onderstrepen krijg je bij aankoop zelfs een certificaat van echtheid met het corresponderende productienummer.

Wel moet gezegd worden dat de driecilinder onlangs licht vernieuwd is. Daarbij is de versnellingsbak wat scherper geworden. De balansas is nieuw en de in- en uitlaatnokkenassen zijn verbeterd. De ECU is geüpdatet met nieuwe mappings en algoritmes en de tractiecontrole is verfijnd. De prijs van de standaard Brutale 800RR is € 15.970. De prijs van de gelimiteerde America ligt iets hoger. Daar tik je namelijk € 20.889 voor af. 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?