zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Film: Hier breekt Pedrosa zijn arm

We dachten net een beetje bekomen te zijn van de chaos die de GP van Argentinië heette. Daar gebeurde zo enorm veel dat er natuurlijk wel aan het een en ander een staartje zou zitten. Maar dit is er eentje die we misschien nog het minst hadden zien aankomen. 

Mocht je de wedstrijd van afgelopen zondag nog niet gezien hebben moeten we je echt sterk adviseren dat wel te doen. Dit was een race waar nog lang over gepraat zal worden. Jaren misschien nog wel. Een beetje zoals er nu nog steeds over het trapincident tussen Rossi en Marquez wordt gesproken. Of het afsnijdincident tussen Rossi en Marquez. Je raad het al: ook dit keer was het weer feest tussen de twee smaakmakers op de grid. De losgebroken Marquez was het verhaal van de dag. Was hij iets minder onbesuisd geweest  was zijn briljante inhaalrace het verhaal van de dag geweest. 

Toch sneeuwen ook nu weer de andere feiten van de dag onder. De indrukwekkende winst van Crutchlow bijvoorbeeld. De 750ste overwinning voor Honda en al de derde van de Brit – die voor een semi-fabrieksteam rijdt – in anderhalf seizoen. Overigens staat hij nu ook gewoon aan kop in het klassement. Knap! Maar misschien is een van de meest onderbelichte momenten dat tussen Johann Zarco en Dani Pedrosa in de eerste ronde van de wedstrijd. In het onderstaande filmpje zie je hoe Pedrosa hierbij een lelijke highsider maakt waarbij hij gelanceerd wordt en met zijn armen de val breekt. Letterlijk, blijkt nu, want hij heeft dus zijn spaakbeen in z’n rechterarm gebroken. Daar is hij inmiddels al aan geopereerd. 

Een titanium schroef is de Spanjaard daardoor rijker. Waarschijnlijk wordt er vandaag gekeken of de operatie succesvol is geweest. Onwaarschijnlijk is het of hij aankomende wedstrijd in Austin zal kunnen rijden. Een enorm rot begin van zijn seizoen. 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen