Film: Hier breekt Pedrosa zijn arm

We dachten net een beetje bekomen te zijn van de chaos die de GP van Argentinië heette. Daar gebeurde zo enorm veel dat er natuurlijk wel aan het een en ander een staartje zou zitten. Maar dit is er eentje die we misschien nog het minst hadden zien aankomen. 

Mocht je de wedstrijd van afgelopen zondag nog niet gezien hebben moeten we je echt sterk adviseren dat wel te doen. Dit was een race waar nog lang over gepraat zal worden. Jaren misschien nog wel. Een beetje zoals er nu nog steeds over het trapincident tussen Rossi en Marquez wordt gesproken. Of het afsnijdincident tussen Rossi en Marquez. Je raad het al: ook dit keer was het weer feest tussen de twee smaakmakers op de grid. De losgebroken Marquez was het verhaal van de dag. Was hij iets minder onbesuisd geweest  was zijn briljante inhaalrace het verhaal van de dag geweest. 

Toch sneeuwen ook nu weer de andere feiten van de dag onder. De indrukwekkende winst van Crutchlow bijvoorbeeld. De 750ste overwinning voor Honda en al de derde van de Brit – die voor een semi-fabrieksteam rijdt – in anderhalf seizoen. Overigens staat hij nu ook gewoon aan kop in het klassement. Knap! Maar misschien is een van de meest onderbelichte momenten dat tussen Johann Zarco en Dani Pedrosa in de eerste ronde van de wedstrijd. In het onderstaande filmpje zie je hoe Pedrosa hierbij een lelijke highsider maakt waarbij hij gelanceerd wordt en met zijn armen de val breekt. Letterlijk, blijkt nu, want hij heeft dus zijn spaakbeen in z’n rechterarm gebroken. Daar is hij inmiddels al aan geopereerd. 

Een titanium schroef is de Spanjaard daardoor rijker. Waarschijnlijk wordt er vandaag gekeken of de operatie succesvol is geweest. Onwaarschijnlijk is het of hij aankomende wedstrijd in Austin zal kunnen rijden. Een enorm rot begin van zijn seizoen. 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.