BSA keert in 2021 terug als elektrische motorfiets

Het iconische Britse merk BSA keert terug in het tweewielig vervoer als elektrische motorfiets. Elektrisch! Liefhebbers van het ‘oeroude merk dat al zolang niet meer bestaat’ moeten haast uit hun vel springen van frustratie. Had dan Ariel genomen, of Rudge, AJS. De aankondiging werd gedaan door Mahindra Group President Anand Mahindra in een interview met The Guardian. Mahindra wil de nieuwe BSA’s bouwen in het Verenigd Koninkrijk.

BSA ging in 1972 failliet en raakte eerlijk gezegd in de vergetelheid. Kennelijk was het merk te koop, want afgelopen jaar hapte Mahindra toe. Anand Mahindra is een groot voorstander van de terugkeer van het Britse merk en dat lijkt al in 2021 te lukken.

BSA Gold Star BB34 GS (1953) – Mijlpaal

Het nieuwe hoofdkwartier moet dicht bij de historische fabriek in Small Heath, aan de rand van Birmingham, liggen. In Banbury verschijnt een onderzoekscentrum dat wordt ingericht voor de ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen.

De operatie heeft al de steun gekregen van de Britse regering. Die heeft 4,6 miljoen pond uitgetrokken om de opstart te versnellen. BSA terug in UK levert 255 banen op. Anand Mahindra, ook niet op z’n achterhoofd gevallen, smeerde stroop om de monden van de overheidsdienaren: ‘Het Verenigd Koninkrijk is vanaf het begin leider geweest in de productie van motorfietsen. Die oorsprong is iets dat we heel graag willen behouden.’

BSA

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?