woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Buell belooft ook Super Touring-adventure in 2023

Buell is terug, zoals je weet. Voor de zoveelste keer en deze keer is het bedrijf van plan een volledige lijn nieuwe motorfietsen te produceren. Niet alleen sportmotoren, maar ook adventure-touring en off-roads.

Tien modellen in vier jaar

Enige ambitie kun je het nieuwe Buell niet ontzeggen. Tien nieuwe modellen tegen 2024 is geen kattenpis. Drie daarvan worden volgende maand voor het eerst aan het publiek getoond in de J&P Cycles Destination Daytona Superstore tijdens de Daytona Bike Week, zegt Buell CEO Bill Melvin.

De nieuwe Buell-website toont momenteel drie modellen, plus een op Buell gebaseerde 1190HCR hillclimb-racer waarmee Logan Cipala het AMA Pro Hillclimb kampioenschap won in het verkorte seizoen 2020. De 1190RX Hammerhead sportmotor en de 1190SX, met een meer rechtop zitpositie, zullen beide bekend voorkomen. Die lijken op de motorfietsen die werden geproduceerd door Erik Buell Racing. Dat was de naam van het bedrijf waarmee Eric Buell het voor de tweede probeerde.

Buell Motorcycles is terug – 10 nieuwe modellen tegen 2024

Adventure-model

Het derde model is nog belangrijker: de 1190 Super Touring adventure. Hoewel die pas in 2023 op de markt komt, is het geen toeval dat deze nieuwe nieuwkomer in het adventure-touring segment werd aangekondigd enkele dagen voordat Harley-Davidson van plan is zijn Pan America adventure-touring motorfiets te onthullen.

Meer info over Buell

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen