Buell Motorcycles is terug – 10 nieuwe modellen tegen 2024

Buell Motorcycles komt terug, want Erik Buell Racing heeft de naam overgenomen van Harley-Davidson en is van plan om zijn motorfietsbedrijf opnieuw te lanceren onder deze naam. Met dat nieuws heeft Buell Motorcycles grootse plannen, want het Amerikaanse bedrijf hoopt tegen het modeljaar 2024 10 motorfietsen uit te brengen.

Buell Motorcycles zonder Erik Buell

Om te beginnen zullen de motoren die Buell Motorcycles aanbiedt er heel vertrouwd uitzien – zoals de 1190RX superbike hierboven -, aangezien het bedrijf verder zal gaan waar EBR ophield. Maar Buell Motorcycles hoopt een volledig gamma motoren aan te bieden, met superbike-, streetfighter-, adventure-touring- en crossmotoren op het menu, inclusief vier verschillende motorplatformen. Erik Buell zal niet worden geassocieerd met de nieuwe bedrijfsactiviteiten, aldus het bedrijf.

Oef: 2021 Bimota Tesi H2 Carbon

‘Buell is terug!’, zegt Buell CEO Bill Melvin in het persbericht. ‘We zijn enthousiast om Buell terug te brengen met dit geweldige assortiment van superbikes en performance motorfietsen. We beginnen met de snelste Amerikaanse productiemotorfietsen, gebouwd in de VS, dus dat is een mooi begin! We bouwen die platforms uit voor meer touring- en adventure-modellen. Dan breiden we onze cilinderinhoud uit om te kunnen concurreren met andere wereldmerken. De gepassioneerde Buell Nation kan weer groeien en bloeien.’

Buell Motorcycles
2021 Buell 1190SX Carbon Fiber

De grote vraag is natuurlijk hoe deze heropstart van het merk Buell het zal doen in de post-pandemische marktsituatie. En hoe de motoren kunnen concurreren met de huidige stortvloed aan prestatiegerichte motorfietsen die verkrijgbaar zijn.

Bovendien moet je je zich zorgen maken over een heropstart die begint met dezelfde motoren die eerder mislukten. Producten die dealers en klanten achterlieten met een slechte smaak in hun mond. Er werden tal van fouten en misstappen gemaakt met de Buell en EBR ondernemingen. Zal de derde keer scheepsrecht zijn voor Buell Motorcycles?

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?