vrijdag 24 maart 2023

Komt BMW met een lichte R 18 Cruiser-variant?

Toen BMW in 2020 de enorme R 18 uitbracht, de retro-stijl muscle cruiser wordt aangedreven door de grootste boxer die BMW ooit heeft gebouwd,  werd meteen ook een nieuwe standaard gezet voor vermogen en koppel.

We wisten al dat de R 18 slechts een begin was. Er zouden ten minste nog twee andere versies volgen. De Classic met ruit en zadeltassen debuteerde in oktober 2020. En er zit een R 18 Transcontinental met een batwing-kuip in de pijplijn, die waarschijnlijk in de komende maanden wordt gelanceerd.

Maar wacht, er is meer! Het gerucht gaat dat BMW nog niet klaar is met zijn cruiser-offensief. Zodra de R 18 line-up compleet is, heeft BMW het plan om ook andere, kleinere segmenten aan te pakken. De Franse publicatie Le Repaire des Motards had een gesprek met het hoofd van BMW Motorrad, Dr. Markus Schramm over de R 18 en de toekomstplannen van BMW.

Ontwijkende antwoorden

Hoewel Schramm een beetje ontwijkend bleef in zijn antwoorden, bevestigde hij wel dat we in de komende maanden meer zullen weten over de uitbreiding van de R 18 line-up. Toen hem werd gevraagd naar kleinere R-varianten, vond hij dat een geweldig idee, maar dat hij niet de vrijheid had om over toekomstige motoren te praten.

BMW R 18 GT of toch R 18 Transcontinental?

Hij merkte echter wel op dat cruisers het belangrijkste segment vormen bij motoren van meer dan 500 cc. Schramm voegde eraan toe dat de R 18 niet het einde zal zijn en dat de opvolging met een kleinere cruiser een logische stap zou zijn. Le Repaire des Motards suggereerde dat een R 11 een goede kandidaat zou kunnen zijn. Daar zit wat in. Het blok is een vrij solide 1170 cc boxer, die ook werd gebruikt in de R nineT-serie. Het zou ook vrij gemakkelijk gebruikt kunnen worden in een cruiser. Maar voolopig is het giswerk en hebben we eerst de derde versie van de R 18 om naar uit te kijken.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image