vrijdag 19 juli 2024

Buell Super Cruiser: performance-cruiser van Buell en Roland Sands Design

Buell Motorcycles heeft de handen ineengeslagen met de bekende ontwerper Roland Sands om een unieke nieuwe machine te creëren die de bestaande cruisermarkt moet opschudden. De Super Cruiser, die in ontwikkeling is voor het modeljaar 2025, zal naar verwachting de prestaties van 1000cc-sportmotoren naar de wereld van de cruisers brengen.

Een perfecte samenwerking

De Super Cruiser is ontworpen door Roland Sands Design, een in Long Beach, Californië gevestigd bedrijf dat bekend staat om zijn stijlvolle cruisers, caféracers en andere custom motoren. Roland Sands heeft zich ontwikkeld van professioneel racer tot custom bike-bouwer. Vandaag de dag wordt hij beschouwd als een grootheid op dit gebied. Samenwerken met Buell was een natuurlijke keuze, aangezien het merk Buell bekend staat om zijn unieke V-twin motoren, chassis en vering. De Super Cruiser wordt aangedreven door de Buell V-twin en zou een bijzonder rijgedrag hebben.

Verkoop FUELL Fllow, de elektrische motorfiets van Erik Buell, gestart

Mix van prestaties en design

De Super Cruiser zal opmerkelijke prestaties leveren met 175 pk en een gewicht van slechts 204 kg. De chassisgeometrie van Sands zorgt voor een comfortabele wegligging die ook geschikt is voor circuitgebruik. Sands heeft de standaard Buell-vering ontworpen in combinatie met achterbrug, voorvork, originele 17-inch wielen en het remsysteem. De geringe bodemvrijheid, comfortabele zitpositie en voetposities zijn de sleutel tot het combineren van de cruiserlook met sportieve rijeigenschappen.

Buell is terug

De Super Cruiser is ontworpen om een logge motorfiets om te vormen tot een krachtige en veelzijdige machine die niet alleen de aandacht trekt, maar ook indrukwekkende prestaties levert op bochtige wegen. Buell Motorcycles wil hiermee laten zien dat ze terug zijn op de markt en meer bouwen dan alleen sportmotoren.

De Super Cruiser van Buell Motorcycles en Roland Sands Design is een echte topper die een revolutie op de markt teweeg kan brengen. Met zijn mix van prestaties en design zal de Buell zeker veel motorrijders aanspreken en een nieuwe generatie cruiserrijders inspireren.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen