13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Bultaco keert terug!

Opvallend en mooi nieuws bereikt ons: Bultaco is officieel terug in de Nederlandse motorwereld. Je weet wel, dat Spaanse motorfietsmerk dat in 1958 werd opgericht door Francisco X. Bultó. Al snel zag de Tralla 101 als eerste Bultaco het levenslicht, gevolgd door veel andere modellen.

Ook in de sport was het merk succesvol met onder andere Barry Sheen, Sammy Miller, Jim Pomeroy, Yrjo Vesterinen, Martin Lampkin, Ramon Torras, Ricardo Tormo en Angel Nieto in de wegrace, motorcross, enduro en trial.

Motoren worden er inmiddels helaas niet meer gemaakt, maar helemaal over is het gelukkig ook niet. Jopa Racing Products meldt namelijk vol trots dat ze vanaf nu Bultaco-helmen kunnen leveren. Sterker nog, ze zijn zelfs importeur voor Nederland, Duitsland en Denemarken. Zoals je mag verwachten zijn het helmen met een knipoog naar het verleden. En betaalbaar, want prijzen lopen van 109,95 tot 139,95 euro.

Surf voor meer informatie naar www.jopa.nl.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen