Bumperkleven en smartphonegebruik grootste ergernissen in het verkeer

De drukte op de Nederlandse wegen neemt weer toe en dat betekent dat veel mensen ook weer een stuk geïrriteerder een voertuig besturen. Een overzichtje van de grootste ergernissen in het verkeer.

Medeweggebruikers zijn regelmatig een bron van frustratie, zo blijkt uit een recent onderzoek van online verzekeraar Allianz Direct onder 1005 respondenten. Zij konden aangeven wat hun drie grootste ergernissen in het verkeer zijn.

Voor een kwart van de Nederlanders zijn bumperklevers de allergrootste ergernis, gevolgd door automobilisten die met hun smartphone bezig zijn. Ook snelheidsduivels worden irritant gevonden; zij staan op nummer drie.

Dit is de top 5 van ergernissen in het verkeer:

  1. Bumperklevers (59%)
  2. Automobilisten die met hun smartphone bezig zijn (48%)
  3. Snelheidsduivels (31%)
  4. Linksrijders (29%)
  5. Automobilisten die afval uit het raam gooien (24%)

Doordat de respondenten hun top 3 van irritaties konden aangeven, valt de opstelsom van de percentages hoger uit dan 100 procent.

Politie Amsterdam waarschuwt voor diefstal motoren

Afleiding

Naast irritaties worden Nederlanders ook regelmatig afgeleid achter het stuur. Zoals de genoemde ergernissen doen vermoeden, staan andere weggebruikers (17%) met stip op nummer één, gevolgd door de smartphone (12%) en het gevoel van slaperigheid (9%). Opvallend is dat mannen (16%) iets vaker dan vrouwen (8%) de smartphone benoemen als grootste afleiding.

Motorrijders

In het onderzoek hebben ze het niet specifiek over motoren en motorrijders. Komen wij motorrijders tot een andere top 5? Graag horen we jullie mening. Wat is jouw grootste ergernis in het verkeer? Geef hieronder jouw top 3. Onderaan het formulier kun je eventueel je keuzes toelichten:

Bron: Allianz Direct / Telegraaf

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?