maandag 27 mei 2024

Politie Amsterdam waarschuwt voor diefstal motoren

In Amsterdam zijn de afgelopen maand meerdere motoren gestolen door direct in een busje te laden. Daarom roept de politie op om getuigen meteen 112 te bellen als ze zien dat er een motor in een busje geladen wordt. Die tekst staat op een matrixbord op het Borneo-eiland in Amsterdam-Oost.

Een politiewoordvoerder van de stad zegt dat de wijkagent het bord heeft laten plaatsen. Dat gebeurde nadat er sinds begin deze maand een aantal motordiefstallen hebben plaatsgevonden.

Alertheid creëren

“Het is ons bekend dat de diefstallen van de afgelopen maand in omgeving Borneo-eiland in de garages hebben plaatsgevonden”, laat de woordvoerder tegenover AT5 weten. “De politie heeft de zaken in onderzoek. De matrixborden zijn specifiek geplaatst in de wijk om burgers alert te maken.”

Het inladen van gestolen motoren komt ook in de rest van de stad voor. Vorige week was er in het televisieprogramma Dienst infra te zien hoe een busje door meerdere politiewagens op de A2 werd klemgereden, nadat er een melding binnen was gekomen over een motor die gestolen was.

Politie gaat controleren op herrie van motoren

Motoren achter in busje geladen

“Momenteel horen we in Amsterdam inderdaad dat er wel vaker dit soort incidenten plaatsvinden”, vertelde een agent in het programma. “Dat motoren achter in busjes geladen worden. En dat die vervolgens inderdaad verdwijnen.”

Bron: AT5

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen