Politie Amsterdam waarschuwt voor diefstal motoren

In Amsterdam zijn de afgelopen maand meerdere motoren gestolen door direct in een busje te laden. Daarom roept de politie op om getuigen meteen 112 te bellen als ze zien dat er een motor in een busje geladen wordt. Die tekst staat op een matrixbord op het Borneo-eiland in Amsterdam-Oost.

Een politiewoordvoerder van de stad zegt dat de wijkagent het bord heeft laten plaatsen. Dat gebeurde nadat er sinds begin deze maand een aantal motordiefstallen hebben plaatsgevonden.

Alertheid creëren

“Het is ons bekend dat de diefstallen van de afgelopen maand in omgeving Borneo-eiland in de garages hebben plaatsgevonden”, laat de woordvoerder tegenover AT5 weten. “De politie heeft de zaken in onderzoek. De matrixborden zijn specifiek geplaatst in de wijk om burgers alert te maken.”

Het inladen van gestolen motoren komt ook in de rest van de stad voor. Vorige week was er in het televisieprogramma Dienst infra te zien hoe een busje door meerdere politiewagens op de A2 werd klemgereden, nadat er een melding binnen was gekomen over een motor die gestolen was.

Politie gaat controleren op herrie van motoren

Motoren achter in busje geladen

“Momenteel horen we in Amsterdam inderdaad dat er wel vaker dit soort incidenten plaatsvinden”, vertelde een agent in het programma. “Dat motoren achter in busjes geladen worden. En dat die vervolgens inderdaad verdwijnen.”

Bron: AT5

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?