13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Burgermeester verbiedt alle motoren in zijn stad

Wat doe je als criminelen vaak motoren gebruiken bij berovingen en tasjesroof? Dan weer je simpelweg alle motoren uit jouw miljoenenstad.

Burgemeester Takela Uma van Addis Abeba – hoofdstad van Ethiopië – is niet van de loze beloftes. Zelfs ogenschijnlijke onhaalbare en krankzinnige beloftes maakt hij waar. De burgervader heeft werkelijk alle motoren in zijn stad verboden. Hij maakte de maatregel twee weken geleden bekend zodat iedereen veertien dagen de tijd had om vervangend vervoer te regelen. Hoe het sinds het ingaan van de maatregel met de misdaadcijfers is gesteld, is nog niet bekend.

Geen afhaalpizza
De burgermeester maakt een uitzondering voor mensen die hun motorfiets voor zakelijke doeleinden gebruiken. Toch raakt het verbod bedrijven wel degelijk, sommige bezorgdiensten hebben hun werkzaamheden noodgedwongen moeten staken. Die afhaalpizza kun je in Addis Abeba dus wel op je buik schrijven. Ook – illegale – motortaxi’s hebben een probleem, maar het zijn de gewone motorrijders die vooral de klos zijn. Die kunnen nu net als de rest achteraan in files aanschuiven in de verstopte Afrikaanse stad. Overigens heeft Nigeria al veel eerder de motorfiets compleet in de ban gedaan in sommige steden.

Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen